NÁVŠTEVNOSŤ

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
Visitors Counter

UBYTOVANIE V REGIÓNE

  • images/stories/reklama/afe_ponuka.jpg
  • images/stories/reklama/cmareklaenturadigtlac.jpg
  • images/stories/reklama/cmatapey.jpg
  • images/stories/reklama/demode_00011.jpg
  • images/stories/reklama/exohosting_2013.jpg
  • images/stories/reklama/grafiteknaplne1.jpg
  • images/stories/reklama/grafiteknaplne2.jpg
  • images/stories/reklama/grafiteknaplne3.jpg
  • images/stories/reklama/jarkopzimaweb.jpg
  • images/stories/reklama/kadernictvoangels_00000.jpg
  • images/stories/reklama/kadernictvosimona.jpg
  • images/stories/reklama/katanova.jpg
  • images/stories/reklama/ponuka na reklamu.jpg
  • images/stories/reklama/taxi_mima.jpg
Fond GSK vyhlasuje Jesennú výzvu 2014 E-mail

ZEMPLÍN - Neziskové organizácie, ktoré pomáhajú seniorom, majú opäť šancu získať finančnú podporu z Fondu GSK. V hľadáčiku Fondu GSK budú  projekty, ktoré pomáhajú seniorom žiť kvalitnejšie, aktívnejšie, prinášajú im možnosť sebarealizácie a integrácie do spoločnosti.

 

 

Príležitosť získať podporu majú  inovatívne, dlhodobé, udržateľné a prospešné projekty, ktoré pomáhajú seniorom  na Slovensku a majú merateľný dopad na ich začlenenie  do spoločnosti.

Spoločnosť GSK Slovensko opätovne podporí seniorov, ktorých počet na Slovensku (ako aj v celej Európe) rastie. Ide o  jednu z najohrozenejších sociálnych skupín: stoja často mimo záujmu ľudí v aktívnom veku ako aj médií. Zápasia pritom s nízkou kvalitou života i nulovou možnosťou sebarealizácie. V systéme zdravotníctva s nimi nebýva vždy zaobchádzané s dostatočnou úctou a rešpektom, a to aj napriek tomu, že sú často odkázaní na pomoc iných.


Od roku 2010 sa preto Fond GSK sústreďuje práve na starších občanov - udeľuje finančné granty projektom, ktoré sa snažia zlepšiť ich život, rúcať mentálne bariéry a napomáhať seniorom ku kvalitnejšiemu a plnohodnotnému životu. V Jesennej výzve prerozdelí Výberová komisia Fondu GSK, zložená z osobností, sumu 20 000 €.

„Záleží nám na tom, aby sme neposkytovali jednorazovú, ale sústredili sa na systematickú a zmysluplnú pomoc. Chceme podporovať projekty, ktoré menia situáciu dlhodobo. Sprísnili sme podmienky pre žiadajúce organizácie – záleží nám na tom, aby naša podpora skutočne pomáhala,“ zdôraznila MUDr. Júlia Michaličková,  členka Výberovej komisie Fondu GSK. Veľkú šancu majú projekty so zabezpečeným viaczdrojovým financovaním, ktorých realizácia nie je závislá len od pridelenia grantu z Fondu GSK.


O finančnú podporu z Jesennej výzvy Fondu GSK môžu organizácie požiadať vyplnením elektronickej žiadosti na www.fondgsk.sk najneskôr do 15. novembra  2014. Výberová komisia rozhodne o výsledkoch do 10. decembra 2014.

 

Doplňujúce informácie:
Fond GSK založila v roku 2003 spoločnosť GlaxoSmithKline ako neziskový grantový fond, ktorý má za cieľ systematicky poskytovať pomoc v oblastiach, v ktorých je potrebná ako aj uskutočniť viditeľné zmeny a riešiť konkrétne problémy. Fond GSK udeľuje finančné granty projektom, ktorých cieľom je zlepšiť život znevýhodnených skupín a pomôcť tým, ktorí to naozaj potrebujú. Počet podporených projektov, medzi ktoré sa suma rozdelí, nie je vopred určený. Ambíciou Fondu GSK je pomáhať na viacerých miestach, no zároveň zmysluplne a efektívne.

GSK Slovensko si plne uvedomuje svoju spoločenskú zodpovednosť, ktorá vyplýva z postavenia spoločnosti a preto venuje veľkú pozornosť podpore verejnoprospešných a charitatívnych projektov.
Fond GSK má svoju Výberovú komisiu, ktorú tvoria odborníci z oblasti zdravotníctva, sociálnej a mediálnej oblasti a spoločnosti GSK. Pravidelne zasadá, hodnotí žiadosti o granty a o ich pridelení hlasuje transparentne na základe vopred stanovených kritérií.

Spoločnosť GSK je členom Business Leaders Fóra, Fóra donorov a Klubu firemných darcov. Pravidelne sa umiestňuje v rebríčku TOP firemný filantrop, čo je jediný rebríček v SR sledujúci firemných darcov na základe objemu venovaných prostriedkov.

 

 

V prípade doplňujúcich informácií kontaktuje:
Zuzana Zúbeková, 0917 641 054, Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript.

 

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok